SOA symposium 2008

SOA symposium 2008

Op 7 en 8 oktober werd het eerste internationale SOA symposium gehouden, met zeer bekende sprekers (waarvan sommige als goeroes te boek staan). Omdat ons bedrijf, Approach Alliance, silver sponsor was, waren we tevens standhouder.

Het symposium werd gehouden in Amsterdam Arena, het voetbalstadion van Ajax. In het stadion gedeelte werden de begin en eind speeches gehouden en konden we meteen ook een kijkje nemen naar het gras onder de groeilampen, ehh, gloeilampen.

Op 6 oktober ging ik er al heen omdat ik de stand zou inrichten en decoreren dus mocht op het Arenadek parkeren. De door de organisatie in eerste instantie toegewezen plek bleek vlak bij een branduitgang gesitueerd en min of meer achter een pilaar. Allerminst ideaal dus ben ik op zoek gegaan naar een andere plek. Zag ik toch een fijne plek vlak naast een bar en recht tegenover de twee entreedeuren. Daar wilde ik wel graag staan.

Met de welwillende medewerking van de organisatie werd aldus besloten. De 2 mannen van standwandenleverancier (3x woordwaarde, hi, hi) stonden al klaar en gedrieen hebben we de stand opgezet. Zij hebben mij hartstikke goed geholpen met het ophangen van onze mooie en ingelijste posters. Daarna onze stand verfraaid – althans, dat vind ik dan hèsmiley – met lappen stof, waarvan de kleuren overeenkwamen met de kleuren van onze posters.

Toen deze klus geklaard was en ik naar de auto terugliep liep ik een hele trits Ajax voetballers met verzorgers tegen het lijf. Na een simpel goedemiddag met mijn gebruikelijk glimlach, groetten ze werkelijk allemaal terug. Vond ik errug vriendelijk.

Met mijn collega’s afgesproken dat we op 7 oktober allemaal om 8 uur zouden arriveren, ieder een dagdeel aan de stand zouden staan, samen met onze senior partner Mike die de beide dagen de hele dag aanwezig zou zijn. Dinsdagochtend was mijn standdagdeel. Ronald ‘s middags, Lonneke de ochtend en Michiel de middag van de 8e . Omdat ik wat vroeg was – ik trof op het station Zaandam al de trein van 6.29 naar Rotterdam – ben ik onze flyers op alle sta-tafels in de expositieruimte gaan neerleggen en heb een schaal geregeld voor verleidelijke spraakwaterval dropjes en hartjes. Een soort amateur marketing dus.smiley

Daarna lunch en de daaropvolgende sessies. De 8e de hele dag sessies gevolg en ’s avonds hebben we in het centrum van Amsterdam Thais gegeten. Naast dat het erg gezellig was met mijn collega’s vond ik het een aparte belevenis, om deze keer als deelnemer/standhouder in plaats van deelnemer/bezoeker mee te doen. Ik heb zowel bekende als onbekende, interessante , leuke en eigenwijze mensen gesproken. Het was erg leuk en voor herhaling vatbaar.

Voor sfeerverslagen van de sessies kun je hier klikken. Dan kun je zowel een verhaal van mijn collega Lonneke lezen en op een foto zien hoe onze stand eruit zag. De foto vind ik trouwens heel bijzonder. Hij werd genomen op een moment dat Mike alleen bij de stand stond met op de achtergrond een zwaaiende Bas, een van de andere partners, op de monitor. smiley Het toeval wil dat zijn echtgenote de ontwerper en maker van onze posters en flyers is.

Ook kun je mijn weblog over de sessie aantreffen.

Mary

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *