vakantie Oostenrijk 3

vakantie Oostenrijk 3

Op de kamer terug leest Fons nog wat in de kranten en ik in het boek van Graig Larman over “Agile and Iterative Development”. Na de vakantie (of tijdens, wie weet) zal ik een samenvatting maken van al deze ontwikkelmethoden met hun sterke en minder sterke punten voor op onze wiki. Om 22.00 uur naar bed. Ik heb geen meter geskied maar heb wel last van stijve bovenbenen.

‘S nachts heb ik toch een nachtmerries… smiley Een berg die afbrokkelt en de stenen die op huizen terecht komen. Een bomaanslag op een groot parkeerterrein en ik zie allemaal mensen met bebloede gezichten hun auto’s uitstappen. Ik hoor schoten en iemand die zegt; “ze schieten op iedereen!”en een ander die antwoord : ‘schieten?, neermaaien zul je bedoelen!” smiley . Ik pak iemand op en draag deze naar een hulpverlener en zie dat de persoon geen benen heeft. De hulpverlener neemt het slachtoffer aan en zegt komisch- cynisch : “nou, daar helpt een behandeling tegen psoriasis ook niet meer tegen”. Op dat moment wordt ik wakker. Ik weet niet of ik moet lachen of janken… smiley Het is 7.00 uur in de morgen en nog wat te vroeg om eruit te gaan.

Om kwart over acht vraag ik aan Fons of we aanstonds naar het ontbijt gaan of dat hij nog wat wil blijven liggen. Het is wel wat helderder buiten dan gisteren maar het sneeuwt nog steeds een beetje. Tijdens het ontbijt vraagt Fons of ik vandaag dan misschien een wandeling wil maken maar ik heb er geen zin in. Ik wil het liefst skiën maar zeg niets omdat ik toch al weet dat Fons hier geen zin an heeft. Volgens het hotelbulletin breken vandaag in de loop van de namiddag de wolken open en kan het zonnetje zich zelfs laten zien. Morgen misschien…..Verder meldt het bulletin dat we vanavond een warm en koud buffet krijgen welke om 18.30 uur begint en we worden verzocht om er dan allemaal gelijktijdig / gezamenlijk te zijn. Oostenrijkse orde en grondigheid, zeg maar…

Vandaag ga ik stukkies schrijven. B.v. dit verslag, en de vergelijking tussen de Agile methodieken. Fons is met zijn studieboeken in de weer. Hij doet nu een module HBO facility management bij het NCOI. Ik ben wel trots op hem dat hij weer bezig is met de studie. Hij denkt er zelfs over om een MSc in facility management te gaan doen. Maar dan stopt hij met deze cursus. In maart is er een introductiedag van het AOG waarvoor hij uitgenodigd is en dan hoort hij of hij eventuele deficiënties heeft of niet. Ben benieuwd.

Ik ben een heel eind gekomen met mijn stukjes over projectmanagement, PrinceII, PMBoK en DSDM in grote lijnen opgeschreven en wat vergelijkingen. Later doe ik alle Agile en iteratieve methoden erbij en zal van alle methoden de sterke en zwakke punten noteren. Hoewel, nu bedenk ik mij dat een sterke punt volgens mij een zwak punt is in de ogen van een ander. Nou ja, dat moet dan maar….smiley

Vandaag weer onder het solarium geweest en gezwommen en in de sauna geweest. Verwennerij allemaal, dus. ’s Avonds het buffet met allemaal lekkere voorgerechten, daarna hoofdgerechten en tenslotte een toetjesbuffet. Met een flesje ‘grüne feldliner’ een Oostenrijkse witte wijn en onze favoriet. Om ca. 22.00 uur alweer te bed gegaan. Deze keer geen nachtmerries. Het is redelijk helder. Hopelijk is het morgen inderdaad helder weer en gaan we skiën.

Om 7.30 uur op vrijdag 30 januari werd ik wakker en kijk naar buiten. Inderdaad zie ik blauwe plekkies tussen de wolken. Fons en ik moeten eraan geloven! Na een klein ontbijt (het lijkt of het eten van gisteren nog in de weg zit) gaan we boven onze skikleding aantrekken. De crocks in de rugzak. Beneden komt het hotelbusje aanrijden om ons naar de panorama bahn te rijden. Het dalstation van grossalm. We zoeken eerst ons skidepot op om onze crocks af te gooien. Vanavond kunnen we onze ski’s, skistokken en skischoenen er laten staan. Het is binnen, dus warm en droog.

We kopen een dagkaart a 37 euri pp en gaan met de eitjes omhoog. Meteen door naar 1600 meter. Hup skischoenen vastklemmen en proberen maar. Wel weer even wennen. Ik ski de eerste helling af alsof ik een warme bolus in mij broek heb en krijg ook meteen kramp in mijn voeten. Komt ervan als je niet eerst even in Nederland geoefend hebt.

Enfin, het gaat redelijk en we komen bij een stoeltjes lift aan die ons naar 2200 meter brengt. Daar nemen we een fraaie blauwe helling. Lekker makkelijk dan krijg je het gevoel dat je het nog kan…. smiley Na een paar keer omhoog en naar beneden hebben we rond half twaalf een kopje thee gedronken. Fons heeft foto’s genomen van de omgeving en ik dacht ook film toen ik naar beneden kwam skiën. We zullen het wel zien. Rond twaalf uur weer op pad. Nu de hele weg naar beneden via blauw en een stukje rood. smiley Ik heb al aardig de verzuring in de bovenbenen dus dat is wringen geblazen en regelmatig stoppen. Op de rode helling ga ik gelijk op mijn snuitje. Niks stuk alleen mijn zelfvertrouwen een deukje. Weer eerst ff kak in de broek maar verderop gaat het weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *