vakantie Corsica 1

vakantie Corsica 1

Uitgezwaaid door de buren vertrokken we om 9.45 uur uit Assendelft. Tot Breda gaat alles goed totdat een een giga krekelgeluid horen rechtsachter in de auto. Precies om 11.45 gestopt om te wisselen vlakbij Kontich in België . Fons loopt even rond de auto en voelt aan het rechter achterwiel. Bloody hot voelt het aan. “”dat is niet goed, daar moeten we even naar laten kijken” meldt hij. Ook ik vond dat wel verstandig en we gaan op zoek naar een Ford garage. Met behulp van de tomtom en een telefoontje naar de hulplijn vinden we een geschikte garage in Kontich. Men praat daar gelukkig Nederlands en zijn erg service georiënteerd ;). Remklauw is klem blijven zitten en remvoering verbrand. Nieuw onderdeel is niet op voorraad en moet dus van elders komen. Maar het is onderweg en wij kunnen van de garagehouder met een gerust hart Kontich onveilig maken. Hij verwacht om ca. 17.00 uur de auto weer tip top te hebben.

We lopen dus naar het centrum van het dor. Ik loopt op mijn sandaaltjes, dat is niet zo slim. Zit prima als je moet rijden maar zo wandelend krijg ik blaren. We eten een frietje met gebakken ei bij de plaatselijke cafetaria. We zijn teruggewandeld via een park waar we nog enige tijd op een bakje hebben gezeten om de tijd te doden en plan hoe we de rest van de reis vandaag aan zullen pakken.

Tegen 5 uur is de auto inderdaad klaar. We rekenen af en gaan weer op pad. We willen toch graag nog zo’n 600 km. Bah dat werd jakkeren.

Na 1 uur houdt Fons het voor gezien en neem ik het stuur over. Ik rijd zo’n 2,5 uur. Dan neemt Fons het stuut weer over. We zitten in de buurt van Vittel en gaan de tolweg af op zoek naar een hotel. Alle hotels zijn echter bezet ivm de tour de France. Wij rijden weer verder op de tolweg.

Uiteindelijk toch maar weer de tolweg af op weg naar een Ibis die door de tomtom wordt aangegeven. Halverwege de weg erheen komen we een piepklein hotelletje tegen bij Foulsac. Ondanks het late uur zijn we welkom en we kunnen zelfs nog een glaasje drinken op het terras. Omstreeks half twaalf naar bed. De bedden zijn om zeeziek van te worden en als ik me omdraai, rol ik er zowat uit. Niet zeuren… slapen, we moeten morgen nog veel km’s afleggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *