Walk the Talk, Talk the Walk

Walk the Talk, Talk the Walk

Voor Agile Consortium NL (ACNL) heb ik de jaarconferentie georganiseerd op 10 september 2014 met de titel “Walk the Talk, Talk the Walk”

In de praktijk ervaar ik namelijk dat heel veel mensen briljante ideeën hebben maar die niet voor het voetlicht krijgen. Regelmatig blijken mensen
zichzelf of hun project of afdeling niet altijd naar behoren te kunnen  presenteren. En ik hoor een enkele keer (mwoah) sprekers die een niet fijn opgebouwde toespraak houden of eentje waar ik mijn aandacht niet bij kan houden.

Het thema voor de conferentie kwam naar voren tijdens een bijeenkomst
waarin we als bestuursleden keken wat we in het jaar 2014 belangrijk vonden om onze energie en tijd aan te geven en die voor onze leden de hoogste waarde opleverden. Prioriteren aan de hand van businesswaarde. Eat your own dogfood, lekker agile dus.

In eerste instantie hadden we “toastmaster” als kernbegrip. Ik heb ‘m een breder opgepakt en er spreken in het openbaar en communicatie op allerlei manieren van gemaakt.

Ondanks de notie dat er best veel werk in gaat zitten en er professionele evenementen bureau zijn die ons bij de organisatie, hebben we toch besloten om deze ‘zelf’ te organiseren. Deze bureaus doen een dergelijke organisatie immers niet voor niets en als stichting hebben wij slechts beperkt budget. Daarom wilde ik deze uitdaging zelf ter hand nemen; dat samen met vrijwilligers doen en daarnaast dacht ik dat ik er veel van kon leren.

Dat laatste bleek ook geheel waar. Ook begrijp ik achteraf waarom de tarieven werkelijk zo hoog liggen. Het bleek dat ik onevenredig veel tijd
heb moeten geven om dit te organiseren, vooral omdat ik een normale fulltime baan heb naast andere functies/bezigheden. Time is money is hier een toepasselijk Nederlands 😉 spreekwoord.

Het was fijn dat het de moeite heeft geloond want het was werkelijk een fantastisch festijn. Ongevraagd kregen we mooie complimenten en ongevraagd en gevraagd zeer enthousiaste feedback. Binnenkort gaan we als bestuursleden een evaluatie houden want er zijn altijd verbeterpunten. Het programma bleek zo overvol met mooie workshops en een kwalitatief hoog sprekersveld dat de keuze voor de deelnemers bijzonder lastig was. Soort ‘luxeprobleem’. Ik zag blije medebestuurders en moderatoren. Ikzelf vond het aantal deelnemers tegenvallen. Ik had gehoopt op 150, terwijl er in totaal 80 mensen meededen. Wel waren een aantal organisaties goed vertegenwoordigd: KLM, RABO en SVB.

Zoals al gezegd ik heb er veel van geleerd (ook over mijzelf) en als bijkomend voordeel een draaiboek voor een volgende keer kunnen opstellen. Na de conferentie kwamen uiteraard de vragen van de deelnemers naar e-mailadressen, websites en presentatiemateriaal van de sprekers en workshopleiders.

Die treffen jullie hieronder aan. Tevens een globaal overzicht / hoog-over draaiboekje aan het eind van dit blog.

De onderstaande informatie wordt ook gebruikt voor een zogenaamd opvolg-email naar alle deelnemers, een nieuwsbrief en voor verwijzing op de website van ACNL.

Opsomming in alfabetisch volgorde van voornaam:

⁻ Arjen Uittenbogaard, workshopleider: arjen@verhalenmaker.nl

⁻ Astrid Claessen, workshopleider: astrid.claessen@kuzidi.com / http://agile2014.sched.org/event/8f01f252b9388bf90d236b58b84493f4#.VBZrBEvgAdI

⁻ Bert Verdonck, key note spreker: bert.verdonck@networking-coach.com

⁻ Elizabeth Ebbink, workshopleider: www.elizabethebbink.nl / https://www.youtube.com/watch?v=oxHjGKb-tjA

⁻ Erwin Verweij, workshop leider www.ifacilitate.eu; en info@ifacilitate.eu;

⁻ Hans Mulder, key note spreker: hans.mulder@viagroep.nl

⁻ Harmen Stevens, workshop leider: Harmen.stevens@networking-coach.com

⁻ Jeroen Venneman, dagvoorzitter: jvenneman@agileconsortium.nl

⁻ Johan Lybaert, dragon: Johan.Lybaert@cegeka.be

⁻ Joost Mulders, workshopleider: joostmulders@kuzidi.com

⁻ Laurens Bonnema, key note spreker en workshopleider: lbonnema@xebia.com

⁻ Leo Hammendorp, workshop leider : leo.hammendorp@siemens.com

⁻ Louise Cornelis, workshopleider:
contact@lhcornelis.nl / http://www.lhcornelis.nl/opvallend/de-diversiteit-van-spreken-het-openbaar/

⁻ Marcel van Hal, dragon : mvanhal@agileconsortium.nl

⁻ Marga Lieshout, workshopleider:
margalieshout@gmail.com / www.tijdvoorjousicolor.nl

– Mariëlle Roozemond, workshopleider: marielle@agilecommunicatie.nl

– Michael Tarnowski, workshopleider: emte69@gmx.de
/ www.Plays-In-Business.com

⁻ Nicole Belilos, dagvoorzitter en workshopleider: nbelilos@xebia.com

⁻ Olav Maassen, dragon: olav.maassen@versionone.com

⁻ Patrick Verheij, openingspeeches: pverheij@agileconsortium.nl

⁻ Sharon Kroes, key note spreker en workshopleider: kroes@debat.nl

⁻ Tobias Rodriques, workshopleider: www.tobiasrodrigues.com

 • En dan het globale draaiboekje:
  > Stel vast dat je een conferentie doet, en het seizoen waarin. Neem een toepasselijk thema en verzin een pakkende en passende titel
 • >Start minimaal een halfjaar eerder met voorbereiding, zoek meedenkers en meedoeners, maak samen een globaal programma
 •  Stel het maximaal aantal bezoekers vast, zoek een passende locatie, beoordeel offertes, ga ter plaatse kijken
 •  Maak een eventbrite evenement aan, zet die nog niet live, kijk al wel wat een toegankelijke toegangsprijs is, stel een vroege vogel prijs vast en korting voor leden a.d.h.v. gegeven budget.
 •  Neem contact op met bekende of beoogde sprekers en vraag hen te participeren. Als 80% van sprekers bekend is, begin met de marketing (doe dat niet vlak voor de zomervakantie maar er na)
 •  Schakel je netwerken in voor marketing van het evenement, stel eventbrite open.
 •  Vraag naar moderatoren, meehelpers op de dag: fotograaf, dagvoorzitter(s), inschrijfbalie en regel overnachting voor de avond ervoor en eten voor sprekers, workshopleiders en moderatoren/helpers
 •  Regel de lay-out van de ruimten, audio en video spullen met de locatie, regel de inhoud van een welkomstpakket en presentjes voor de sprekers / workshopleiders en zorg voor deelnemerslijsten, bio’s, boekjes, brochures, gadgets etc.
 •  Communiceer continu met (kandidaat) bezoekers, sprekers, workshopleiders, locatie-vertegenwoordigers, technici en andere belanghebbende.

Zodra ik enkele foto’s krijg, zal ik die ook met jullie delensmiley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *